Griekse Bergthee

Onze heerlijke Griekse bergthee (Sideritis Scardica) is duurzaam geteeld bij de Olympus berg in Griekenland. Een Grieks stel heeft daar een stuk land waar ze heerlijke kruidenthee met de hand oogsten. In speciale droogkamers laten ze de pas geplukte kruidenthee op natuurlijke wijze drogen. Op die manier blijven de voedingswaarde en aroma’s optimaal behouden.

Griekse bergthee staat ook wel bekend als Herdersthee en wordt al sinds de oudheid gedronken. De thee wordt getrokken van de fluweelzachte blaadjes, stengels en gele bloemen van de Sideritis plant. Deze groeit in de bergen boven de 1000 meter en gedijt het beste in een rotsachtige omgeving.

Griekse kruidenthee
De Sideritis plant behoort tot de familie van bloeiende planten met mooie eigenschappen. De oude grieken gebruikte deze theesoort om zijn zuiverende eigenschappen. Tijdens de oorlogen werden wonden van soldaten behandeld met de bergthee. De thee heeft namelijk een desinfecterende werking en bevat ijzer en antioxidanten. Door de eeuwen heen is de thee steeds bekender geworden, als natuurlijke remedie bij verkoudheid en ter bevordering van de spijsvertering.

Hoe smaakt Griekse bergthee?
Griekse bergthee heeft een unieke smaak en geur. Dit komt door de plek waar de Sideritis groeit; in het dorre landschap waar de schone lucht en sterke zonnestralen de thee een unieke geur meegeeft. De thee heeft een aardse smaak met tonen van citrus en bloemen. Ook de geur is bloemig. De milde en natuurlijke smaak bevat een honinggouden tint en is met een schepje tijmhoning perfect voor tijdens een verkoudheid. In de zomer is deze thee heerlijk als ijsthee met wat honing en citroen en ijsblokjes!

Bestel nu!