Grootste thee inkoper van de wereld staat te koop!

Thee en geld

Unilever heeft zijn thee afdeling op marktplaats gezet. Op het prijskaartje staat plus minus 6 miljard. Ik zal dat even uitschreven, 6 000 000 000 euro. Maar dan heb je wel eigen plantages in Kenia en Tanzania en een omzet van 2,8 miljard. In de Nederlandse theewereld is er al een bod geplaatst. Maar waarom doet Unilever zijn thee afdeling weg?

Pukka, lipton en Pure leaf

Deze wereld beroemde merken staan te kopen. Maar waarom staan ze te koop? Dat is omdat er een verschuiving gaande is bij de consument. Die drinkt steeds minder zwarte thee en twee derde van de omzet van Unilever komt van zwarte thee! Groene thee en kruidenthee zitten in een stijgende lijn en daar heeft Unilever niet zo een dikke vinger in de pap. Dan zijn de inkoop kosten hoger en de winst minder, dus verkopen! Gelukkig voor Unilever zijn er gegadigde en Frank about tea heeft al een bod geplaatst.

Het bod

Het was Frank about tea die het bod plaatste via een open brief. Frank about tea heeft Unilever onder de loep genomen en is na veel wikken en wegen tot het volgende bod gekomen: 1 euro.

Ben je benieuwd waarom Frank about tea dit bod heeft gedaan? Lees hier hun toelichting en brief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *