Thee van de maand april

Sayama kaori

Thee van de maand: Wanderlust – Sayama Kaori

Deze maand komt eindelijk de zon door. De bomen staan in volle bloei en de vogels bakeren hun territorium af om een nestje te maken. Het is eindelijk tijd voor een lichtere thee van de maand. Voor deze maand is dat de heerlijk bloemige Sayama Kaori uit Shizuoka, Japan!

lente tulpen en groene thee
lente tulpen en groene thee

De Sayama Kaori is een biologische hogere kwaliteit groene thee. De naaldjes zijn strak gerold en van de eerste pluk van het jaar; de Shincha. De Sayama wordt gecategoriseerd bij de sencha. Tachtig procent van de Japanse groene thee is een sencha, waarvan het grootste gedeelte van de Yabukita variëteit komt. Dat maakt deze Sayama een wat onbekende groene thee. Een bijzondere vondst voor ons.

Sayama groene thee uit Japan
Sayama groene thee uit Japan

Wij kopen rechtstreeks van de theeboer in. Toen we deze thee voor het eerst proefden bij hem in Shizuoka werden we gelijk verrast. De smaak is minder grassig en meer bloemig dan de andere groene theeën. Het heeft duidelijk een eigen smaakje.We merkte ook dat je deze thee niet te heet moet zetten, voor de eerste opschenking het liefst op 60 of 70 graden!

Voor ons is het ook een ideale groene thee voor de cold brew methode! Zo proef je nog meer de nuances, wat deze thee zo bijzonder maakt.

Kortom: De cold brew Sayama is een heerlijke thee om mee te nemen op een zonnige wandeling door de bossen, de duinen of langs de zee!

Lang leve de Wanderlust!

Sayama kaori verpakking
Sayama kaori verpakking

Bestel hier