Thee van de maand december: Chai

thee van de maand december

Thee van de maand december

Ceylon Elephant Chai Thee

Het begint weer heerlijk koud winters weer te worden. Niet iets waar iedereen op zit te wachten (en eerlijk is eerlijk, ook wij hebben liever en zonnetje!)…maar wat verheugen we ons op de verwarmende theetjes bij kaarslicht! De maand december staat bij ons in het teken van de heerlijke verwarmende Chai thee uit Sri Lanka.

Wat is Chai

Chai thee is een mengsel van thee met pittige kruiden, welke vooral veel in India gedronken wordt. Chai thee kan verschillen in smaak vanwege de wisselende kruiden die gebruikt worden in het mengsel. De meest gebruikte kruiden zijn kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en peper. Onze theeboer in Sri Lanka heeft ook zijn eigen Chai thee samengesteld. De heerlijke melange is gemaakt op basis van een gebroken zwarte thee, de broken orange pekoe. Daarnaast bevat de thee heerlijke kruiden, allemaal biologisch geoogst en uit dezelfde tuin als waar de theeplanten groeien! Let met het kopen van chai op de kwaliteit van de kruiden. Zo wordt er in chai kruiden vaak goedkope kaneel toegevoegd, deze staat ook wel bekend als Cassia Kaneel. Deze komt niet uit Ceylon (Sri Lanka), waar de échte kaneel vandaan komt met al zijn gezondheidsvoordelen!

Chai Thee kopen

Heb jij ook wel behoefte aan een verwarmende thee in de kortste maand van het jaar? De gehele maand december is onze Ceylon Elephant Chai in de aanbieding en kan je hier bestellen!

 

Chai thee cadeau
Chai thee cadeau