Thee van de maand februari

Groene thee Sri Lanka

Thee van de maand februari: Journey of the Green Turtle

Het is februari en de sneeuwklokjes en narcisjes laten zich weer langzaam zien. Voor ons tijd voor een heerlijke soepele groene Sri Lankaanse thee. Een groene thee uit Sri Lanka? Ja!

Journey of the Green Turtle, een bijzondere vondst

Japan en China staan bekend om zijn productie van groene theeën, terwijl Sri Lanka vooral bekend staat om zijn zwarte thee. Voor de ‘Broken Orange Pekoe’ is een bekende zwarte thee uit Sri Lanka. Hoewel de meeste thee in Sri Lanka bulk productie is, zijn er ook enkele boeren die kleine batches bijzondere theeën maken van de theeplant. En zo ook onze theeboer, welke zich duidelijk onderscheidt met deze prachtige handgerolde groene Sri Lankaanse thee.

Het prachtige hele blad is met de hand geplukt en verwerkt. De thee wordt gewokt in een grote wok, net zoals dat vaak in China gebeurt. Maar de unieke smaak van het binnenland van Sri Lanka is duidelijk terug te proeven in het blad. Verfijnd, groen en fris, met lichte oolong tonen door het wokproces. Een must try voor elke theekenner!

Journey of the Green Turtle kopen

Bent u net zo enthousiast en nieuwsgierig geworden naar deze thee als dat wij dat waren? De gehele maand februari is deze bijzondere groene Sri Lankaanse thee in de aanbieding en kan je hier bestellen!

Journey of the Green Turtle, een unieke aanwinst uit Sri Lanka
Journey of the Green Turtle, een unieke aanwinst uit Sri Lanka