Thee van de maand januari

thee van de maand januari

Thee van de maand januari: Japanse sencha

Abandoned Tea Field Japanse sencha

Het nieuwe jaar gezond inluiden, dat is ons motto! De thee van de maand januari is een heerlijke Japanse sencha!

Wat is japanse sencha

Sencha is de meest gedronken en bekende groene thee in Japan, welke ongeveer 80% van de gehele theeproductie in Japan omvat. Het woord ‘sencha’ betekent ‘gewelde thee’, wat verwijst naar het standaard proces van thee drinken: de gedroogde theebladeren worden geweld in warm water waardoor de theesmaak en voedingsstoffen in het warme water trekt; een kopje thee! Groene Japanse thee staat ook wel bekend als één van de gezondste soorten thee, onderzoek wijst uit dat deze thee veel meer antioxidanten bevat dan andere soorten thee.

De Abandoned tea field thee is een bijzondere sencha met een verhaal. Deze biologisch geteelde thee groeit namelijk op velden waar ooit de theeplanten verlaten zijn door de theeboeren. Onze boer is een project begonnen waarbij hij verlaten theevelden weer een nieuw leven in blaast, op een biologisch verantwoorde manier. Lees binnenkort meer hierover!

Abandoned Tea Field Thee kopen

Heb jij ook wel behoefte aan een gezonde start van 2019? De gehele maand januari is de japanse sencha ‘abandoned teafield’ in de aanbieding en kan je hier bestellen!

thee van de maand januari
Abandoned Tea Field thee