Thee van de maand juni

royal flower tea

Thee van de maand juni: Royal flower tea

Deze maand hebben we gekozen voor een zwarte thee uit Sri Lanka. Een verrassende keuze. Normaal verwacht je voor een zomerse maand een lichte zomerse thee. Maar het Hollandse weer zorgt voor regen, wind en nog meer regen. Gelukkig versieren de klaprozen, vlierbloesem en nog duizend andere bloemen de natuur! Daar sluiten de theebloemen in deze thee mooi bij aan. De Royal flower tea is een zachte zwarte thee die verwarmd terwijl de bomen buiten wild heen en weer geschud worden door de zoveelste code oranje. 😉

Theebloemen en theeblaadjes

Als je aan thee denkt, dan denk je aan de blaadjes. De struiken of bomen zitten er vol mee. De blaadjes bij de stam zijn het meest stug en bitter, deze zijn ongeschikt om thee te maken. De nieuwe blaadjes daarin tegen zijn nog mals en delicaat. De Royal flower tea bestaat uit het laatste blaadje en het ongeopende blaadje. Dit wordt ‘one leaf one bud’ genoemd. Hiermee krijg je de hoogste kwaliteit! Wat een hoop mensen niet weten is dat de theeplant eenmaal in het jaar bloeit. Dan zijn de velden prachtig vol met kleine witte bloemetjes. De meeste boeren die we zijn tegen gekomen, gooien deze bloemetjes weg. Onze thee boer vond dat zonde en besloot ze te gaan drogen. Het resultaat is een heerlijke zwarte thee die er ook nog mooi uit ziet.

Royal flower tea theebloem
Royal flower tea theebloem

Zwarte thee in de zomer?

Zwarte thee is een heerlijke thee om s’ochtends mee op te staan. Doordat de theïne in zwarte thee sneller wordt afgegeven, krijg je eerder het verkwikkende gevoel. Buiten de ochtenden zijn we deze thee vooral gaan waarderen als cold brew! Na een nacht in de koelkast proef je alle nuances mooi. Een aanrader als oppepper bij lange wandelingen door de lonkende natuur van Nederland. Met paraplu..

teaflowers tea

Bestel hier