Thee van de maand maart

japanse zwarte thee

Thee van de maand maart: Freedive – Japanse zwarte thee

Japan staat bekend om zijn heerlijke groene thee, maar wat de meeste niet weten is dat zij ook ongelooflijk lekkere zwarte thee maken. We reisden afgelopen jaar naar Japan om hier meer over te leren. Dat was een hele bijzondere ervaring, we sliepen bij de theeboer naast de theefabriek. Elke ochtend werden we wakker van de heerlijke geur van verse japanse zwarte thee, de ‘Freedive’ thee.

De zomerpluk van Shizuoka

We arriveerden bij de Japanse boer op een zomerse dag in juni. We hadden mazzel; de tweede oogst ging deze week van start! De zomeroogst is meer geschikt voor zwarte thee dan voor groene thee. Onze theeboer werkt nauw samen met een theeboer uit Sri Lanka. Al 10 jaar wisselen zij informatie uit over de kunst van het thee verbouwen. Het bewijs staat in de zwarte theefabriek; grote Sri Lankaanse machines draaien op volle toeren en een heerlijke aroma verspreidt zich over het land. Wij zijn om en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

Zwarte theefabriek voor de zomeroogst

Freediving

Vlak voor onze reis naar de theeplantages volgden we een cursus freediving. Eenvoudig gezegd is dit duiken zonder duikflessen op basis van je eigen lucht. Toen we aan freediving begonnen, ging er een wereld voor ons open. De rust die je ervaart onder water is fantastisch. De nieuwe ademhalingstechnieken die we leerden, paste we snel toe om nog langer onderwater te blijven. De theorie was erg boeiend en we haalden uiteindelijk onze SSI certificaat in het 20 meter diepe bad in Duitsland. We volgden de opleiding bij Enker, een aanrader voor iedereen die naar een uitdaging zoekt. De opgedane kennis gebruikten we om ons veiliger in de zee te voelen. Voor het speervissen en surfen in grote golven, maar ook voor een toekomstig etiket van een Japanse zwarte thee…

Freediving en een zwarte thee uit Japan

De meditatieve aanpak van het freediven deed ons denken aan Japan: verfijnd en zonder poespas. Geen zuurstofflessen op je rug of andere dingen. Alleen een brilletje en badkleding is voldoende om door het water te glijden. De verfijndheid zit in alle technieken om langer, dieper en verder te komen. Deze zwarte thee is net zoals freediving: verfijnd en zonder poespas. Een op en top Japanse zwarte thee met een vleugje Sri Lanka..

Japanse zwarte thee verpakking
Japanse zwarte thee verpakking

Bestel hier de Freedive – Japanse Zwarte thee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *