Thee van de maand november: Houjicha

houjicha

Thee van de maand november

Houjicha (Hojicha)

De blaadjes kleuren prachtig aan de bomen, en bracht ons inspiratie voor de thee van de maand november! Houjicha deelt dezelfde mooie intense oranje kleur met de herfstkleuren van de bomen. Deze bijzondere vorm van groene japanse thee is ideaal voor elk moment van de dag vanwege zijn lage cafeïne gehalte. Houd onze blog in de gaten voor meer informatie over deze theesoort!

Thee van de boer

In Japan is houjicha een bekende en veel gedronken theesoort. Wij maakte voor het eerst kennis met deze thee op de thee plantage waar we voor een tijdje werkte. Alle thee wordt op deze theeplantage biologisch verbouwd, en het bijzondere is dat zij ook de beste pluk van het jaar (Shincha) gebruiken voor het maken van houjicha, waar normaal de herfstpluk voor gebruikt wordt. Gedurende de rest van onze reis hebben we nog vele malen van deze thee mogen genieten, maar we moeten eerlijk bekennen, geen enkele versie kon tippen aan de kwaliteit en intensiteit van de thee die onze biologische theeplantage maakte.

Houjicha kopen

Ben je al bekend met deze heerlijke soort thee en wil je gewoon het liefst direct een goede kwaliteit houjicha kopen? De gehele maand november is onze Vanlife Tea (eerste pluk) en Camplife Tea (herfstpluk) in de aanbieding!

 

spring houjicha
Vanlife Tea – Lente pluk