Thee van de maand oktober: Matcha

wat is matcha?

Thee van de maand oktober

Premium Uji Matcha (groene poederthee)

De herfst heet officieel zijn intrede gemaakt, het thee seizoen begint weer! De maand oktober staat bij Travelling Tea in het teken van matcha (ook bekend als groene poederthee). Deze bijzondere vorm van groene thee (een japanse geschaduwde groene thee in poedervorm) vormt het perfecte gezonde oppeppertje op de herfstige dagen die steeds donkerder worden.

Kwaliteit van groene poederthee

In ons assortiment hebben we uiteraard ook matcha, welke wij persoonlijk ingekocht hebben in Japan, Uji. Uji is hét gebied waar de matcha al eeuwenlang verbouwd wordt. Hierover later meer. Onze matcha is biologisch geteeld en van de eerste lente pluk theebladeren, de hoogste kwaliteit. Over de kwaliteit van deze groene poederthee valt tegenwoordig veel over te discussiëren, ook voor ons was het een uitdaging om goede kwaliteit matcha te vinden. Er bestaan inmiddels zoveel producten die matcha bevatten, dat de Keuringsdienst van Waarde begin deze maand besloot eens alles goed onder de loep te nemen. Uitzending gemist en niet meer terug te kijken? Geen zorgen, wij zullen je deze maand ook volledig op de hoogte stellen van hoe je een goede kwaliteit matcha kunt herkennen.

Koken met matcha

Wist je dat je met matcha ook prima gerechten kunt klaarmaken? Koken met thee begint langzaam steeds populairder te worden. Groene poederthee is waarschijnlijk de meeste bekende theesoort om mee te koken. Dit komt doordat het blad al vermalen is en het dus makkelijker te verwerken is in producten. Omdat matcha ook erg gezond is, staat het ook wel bekend als een ‘superfood’. Geen wonder dat iedereen nu geinteresseerd is in deze heerlijke theesoort!

Wij vinden de groene poederthee het lekkerst om puur te drinken, zoals de japanners de thee al eeuwen klaar maken. Het is misschien wel een beetje te vergelijken met een espresso, een heerlijk opkikkertje om een uurtje of 4 om er daarna weer tegen aan te gaan. En wij zijn niet de enige, vele beroemdheden als Jessica Alba and Gwyneth Paltrow zitten tegenwoordig ook aan de matcha!

Matcha kopen

Weet je al wat matcha is en wil je gewoon het liefst direct een goede kwaliteit matcha kopen? De gehele maand oktober is onze Premium Uji Matcha in de aanbieding en kan je hier bestellen!

 

Premium Uji Matcha - Groene Poeder Thee
Premium Uji Matcha – Groene Poeder Thee